Святкові страви до Вашого столу від мережі магазинів Країна Край

Приєднуйтесь до нас

Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах та своєчасно отримуйте свіжі новини і акційні пропозиції

Морський лящ

Інгредієнти:

  • 500 г. філе морського ляща;
  • 3 ст. ложки подрібленої цибулі-шалота;
  • сіль та білий перець;
  • половина лимону;
  • 0,5 літра рибного бульйону

Соус:

  • 3 яєчних жовтки;
  • проціжений відвар;
  • 100 г. м'якого масла;
  • сіль;
  • свіжа петрушка та чебрець

Спосіб приготування:

Змастити деко маслом і висипати порубану цибулю на деко. Розкласти шматки філе на обробному столі і трішки присолити і поперчити. Скрутити в рулет і перекласти на деко. Додати свіжі гілочки чебрецю. Залити рибний бульйон у форму і щільно накрити масляним папером. Запікати рибне філе в духовці при 180°c близько 20 мин. Вийняти форму з духовки. Зцідити відвар і поставити рибу в тепло.

Готуємо соус:

Жовтки викласти в маленьку каструлю, додати до них проціджений гарячий відвар, постійно збиваючи. Довести до кипіння, але не кип'ятити, зняти каструлю з плити.

Додати масло кімнатної температури, прикрасити петрушкою або естрагоном. Перекласти рибне філе в гаряче блюдо і залити соусом. Подавати з вареною картоплею